BIZnews

Nad Sarajevom se gradi jedinstven objekat: Veliki broj stanova već prodat

U ovom momentu intenzivno radimo na izgradnji jedinstvenog stambeno-poslovnog kompleksa na Trebeviću – ROOF GARDENS.

Zahvaljujući adekvatnim i pravovremenim poslovnim odlukama, u prethodnoj godini rezervisali smo ključne materijale, što nam omogućava stabilnost i neometan nastavak gradnje prema utvrđenom terminskom planu – rekli su investitori za BiznisInfo
Inspirisan fenomenalnom pozicijom nad Sarajevom, sa panoramom od 270 stepeni Roof Gardens je koncipiran kao savremena Gradina za novu kulturu življenja u 21. vijeku i predstavlja simbiozu poslovnog, zabavnog i porodičnog života.

Sama ideja za izgradnju jednog ovakvog objekta nastala je kao odgovor na potrebu sve većeg broja uspješnih poslovnih žena i muškaraca, da svoj dom presele u prirodu i tu pronađu istinsku oazu mira, daleko od gradske buke i smoga, piše portal m-kvadrat.

Upoznajte Roof Gardens

“Opće je poznat svjetski trend, naseljavanja periferije gradova i izmještanje stambeno poslovnih kompleksa iz centara, kako bi se rasteretilo gradsko jezgro”, navode iz kompanije Roof Gardens, te dodaju kako su sam životni stil kupaca, moderne životne navike i potrebe bili inspiracija za ovaj projekat, koji će biti primjer savršene sinergije netaknute prirode i urbanog života.

Projektovanje – NonStop i Filter

Ovu jedinstvenu građevinu projektirala su dva prestižna arhitektonska studija NonStop i Filter, čiji su dosadašnji radovi višestruko nagrađivani. Kako su nam kazali, inspiraciju nalaze u srednjovjekovnoj gradnji-utvrdama.

“Roof Gardens predstavlja novu, zlatnu sarajevsku tabiju koja čuva tradicionalne, urbane i kulturne vrijednosti grada nad kojim zaštitnički lebdi. Prostorom dominira centralni javni trg za društvene interakcije iznad kojeg se prema gustoj planinskoj šumi uzdiže otvoreni amfiteatar, nova kulturna scena Grada. Dinamična forma objekta je moderna interpretacija stjenovitih planinskih vijenaca „obučena“ u fasadni omotač formiran od staklenih ploha koje su uokvirene vertikalnim drvenim nosačima. Vertikalni ritam fasade koncepcijski je baziran na ritmu i estetici vitkih stabala crnogorične šume koja okružuje ovu građevinu”, ističu arhitekte.

Luksuzni stambeno poslovni objekat će Sarajevu pokloniti jedinstveni simbol po uzoru na velike svjetske metropole.

Smješten na atraktivnoj lokaciji, na krovu grada i samom početku trebevićke šume, što je i bila inspiracija za naziv, ovaj luksuzni stambeno poslovni objekat će Sarajevu pokloniti jedinstveni simbol po uzoru na velike svjetske metropole, poštujući historiju bh. arhitekture i uvažavajući evoluciju gradskog života, te tako omogućiti poseban doživljaj boravka.

Svi oni koji se odluče kupiti stan ili koristiti usluge Roof Gardensa, tokom čitave godine imaju pristup raznolikoj i bogatoj ponudi

Savremeni koncept življenja podrazumijeva, prije svega zajednicu porodica koje dijele iste ili slične vrijednosti, a zatim cjelokupan kvalitet sadržaja koji su kupci djelomično pronalazili na potpuno različitim dijelovima grada trošeći vrijeme na prijevoz, parkinge i slično. Sadržaji su objedinjeni tako da svi oni koji se odluče kupiti stan ili koristiti usluge Roof Gardensa, tokom čitave godine imaju pristup wellness i spa, odličnoj gastronomskoj ponudi sa naglaskom na lokalne proizvode sa Trebevića, mogućnost treniranja na čistom zraku, ugodne šetnje ili vožnju biciklom sa porodicom, te druge slične sadržaje, i sve to u neposrednoj blizini svog doma.

Svi oni koji se odluče kupiti stan ili koristiti usluge Roof Gardensa, tokom čitave godine imaju pristup raznolikoj i bogatoj ponudi

Savremeni koncept življenja podrazumijeva, prije svega zajednicu porodica koje dijele iste ili slične vrijednosti, a zatim cjelokupan kvalitet sadržaja koji su kupci djelomično pronalazili na potpuno različitim dijelovima grada trošeći vrijeme na prijevoz, parkinge i slično.

Sadržaji su objedinjeni tako da svi oni koji se odluče kupiti stan ili koristiti usluge Roof Gardensa, tokom čitave godine imaju pristup wellness i spa, odličnoj gastronomskoj ponudi sa naglaskom na lokalne proizvode sa Trebevića, mogućnost treniranja na čistom zraku, ugodne šetnje ili vožnju biciklom sa porodicom, te druge slične sadržaje, i sve to u neposrednoj blizini svog doma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh