Vijesti

Zastrašujući pad Marqueza: Zadobio potres mozga

Osmostruki svetski šampion Marc Marquez doživio je zastrašujući pad tokom zagrijavanja pred drugu trku sezone Moto GP šampionata, Veliku nagradu Indonezije.

Marc Marquez: - Reuters

Vozač Repsol Honde je prethodno imao jedan pad u petak, kao i dva u razmaku od sedam minuta tokom prvog dijela kvalifikacija, a poslije poslednjeg je prebačen u bolnicu zbog potencijalnih povreda glave, iako je uspio da ustane poslije istinski teškog pada na stazi „Mandalika“.

Šef japanske ekipe Alberto Puig je istakao da su ljekari Marquezu savjetovali da mora da miruje između 12 i 24 sata i zbog toga ne može da vozi.

Marquez je propustio utrku u Indoneziji na kojoj je danas slavio Miguel Oliveira.

Španski motociklista je na otvaranju sezone 2020. doživio prelom nadlaktice zbog kojeg se vratio na stazu tek na trećoj trci prošle godine. Uspio je od tada da pronađe pravi ritam i ostvari tri trijumfa, ali je u padu tokom motokros treninga obnovio probleme sa vidom koji su ga mučili 10 godina raznije, zbog čega je nastavak njegove karijere doveden u pitanje. Srećom, Marquez je uspio da se oporavi na vrijeme za početak nove sezone i na prvoj trci, u Kataru, zauzeo je peto mesto. prneosi “N1“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh