Vijesti

Airbnb obustavlja sve operacije u Rusiji i Bjelorusiji

Airbnb je 28. februara saopštio da će ponuditi besplatan, privremeni smještaj za do 100.000 izbjeglica iz Ukrajine, pridružujući se nizu kompanija koje nude podršku i donacije nakon ruskog napada

Američka kompanija za iznajmljivanje smještaja Airbnb obustavlja sve operacije u Rusiji i Belorusiji zbog uloge ovih zemalja u ratu u Ukrajini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovu informaciju je na Twitteru saopštio direktor te kompanije Brajan Chesky.

Airbnb je 28. februara saopštio da će ponuditi besplatan, privremeni smještaj za do 100.000 izbjeglica iz Ukrajine, pridružujući se nizu kompanija koje nude podršku i donacije nakon ruskog napada.

Napad Rusije na Ukrajinu, koji je počeo 24. februara, izazvao je bijes međunarodne zajednice, a Evropska unija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Japan i Sjedinjene Američke Države (SAD) Moskvi su uvele ekonomske sankcije.

Prema podacima UN-a, u Ukrajini je od početka rata ubijeno 227 civila, a 525 ranjeno. Ukrajinske vlasti tvrde da je broj poginulih veći od 2.000. Agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) procjenjuje da je više od milion ljudi izbjeglo u susjedne zemlje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh