Vijesti

Agencija za bankarstvo FBiH preuzima kontrolu nad Sberbankom BH

Agencija za bankrastvo FBiH saopćila je kako preuzima kontrolu nad Sberbank BH. Kako je rečeno na vanrednoj konferenciji za novinare, građani koji su klijenti ove banke nemaju razloga za brigu.

Sberbankom BH - Sberbank BH

“Ovo radimo u cilju zaštite deponenata, naših građana, firmi i države. Ove mjere nisu usmjerene protiv nikoga. Imaju cilj zaštite BiH”, rekao je direktor Agencije Jasmin Mahmuzić.

Dodaje da je ovo zdrava banka, dobro likvidna i nisu htjeli da vanjski faktori dovedu u pitanje rad ove banke i radna mjesta u njoj.

“Ova banka ima značajan utjecaj na privredu u BIH. Mjere su efektivne od danas. Sberbank sutra otvara poslovnice i nastavlja raditi sutra”, naveo je Mahmuzić. prneosi “N1“.

Zamolio je klijente za razumijevanje i da vjeruju da je Sberbank stabilna. Jedino, ističe, mi sami unutar BiH možemo panikom stvoriti problem.

“Otklonili smo problem SWIFT-a i banka može raditi platni promet”, istakao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh