Vijesti

Obustavljen saobraćaj za teretna vozila na putu Han Derventa – Podromanija

Zbog snježnih padavina koje su zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, saobraća se po mokrom i zasnježenom kolovozu u višim predjelima

Zbog ugaženog snijega i poledice obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na magistralnom putu Han Derventa – Podromanija, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog snježnih padavina koje su zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, saobraća se po mokrom i zasnježenom kolovozu u višim predjelima. Posebno je otežano kretanje na putevima u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima zemlje, gdje su padavine intenzivnije.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) skrenuli su pažnju i na puteve na području Makljena, Laništa, Oštrelja, Karaule, Kupresa, Šujice i Mliništa. Apelovali su na vozače da voze maksimalno oprezno i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Jablanica – Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh