Vijesti

Ivanka i Donald Tramp Džunior odbili svjedočiti o poslovanju svog oca

Donald Trump Džunior i Ivanka Tramp, djeca bivšeg američkog predsjednika, odbila su svjedočiti u istrazi o navodnoj prevari u vezi s poslovanjem kompanije njihovog oca.

Reuetrs

Kancelarija državnog tužioca Njujorka Letitije Džejms predala je pozive 44-godišnjem Donaldu Džunioru i 40-godišnjoj Ivanki 1. decembra, uz sudski poziv samom republikanskom predsjedniku.

Džejms je otvorila istragu 2019. tvrdeći da je Tramp, prije nego što je postao predsjednik, lažirao vrijednost svoje imovine kada je tražio kredite.

Tramp je uzvratio tužbom protiv demokratkinje Džejms kako bi blokirao njezinu istragu, optužujući je za “politički progon” i “lov na vještice”.

Trampovi advokati pokušavaju spriječiti da ona ispita njegovu djecu tim “neustavnim zahtjevnom bez presedana“, prenosi BBC.

Kancelarija državnog tužioca Džejms ispitao je Trampovog sina Erika u oktobru 2020., navodi Njujork Tajms.

Ona želi ispitati Trampove u sklopu istrage kojom se nastoji utvrditi je li Trampova kompanija “Trump Organization” manipulisala procijenjenim vrijednostima svojih nekretnina.

Njezina istraga povezana je s kaznenom istragom Kancelarije okružnog tužioca Menhetna o poslovnim praksama Trampove kompanije, uključujući optužbu da je preuveličala vrijednost nekih svojih nekretnina kako bi dobila zajmove i porezne olakšice. Džejms se toj istrazi priključila u maju prošle godine. Dvije istrage su odvojene. prneos e”Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh