Vijesti

TRUMP REKAO DA JE UZEO BOOSTER DOZU VAKCINE, IZVIŽDALA GA VLASTITA PUBLIKA

Dio vlastite publike izviždao je Donalda Trumpa kad je priznao da je uzeo booster dozu vakcine.

Reuetrs

Trumpa su izviždali na njegovoj vlastitoj turneji, odnosno jednom panelu na kojem ga je ugostio bivši voditelj Fox Newsa Bill O’Reilly. Snimak kruži društvenim mrežama, a na njoj O’Reilly kaže:

Predsjednik i ja smo vakcinisani – a potom bivšeg predsjednika SAD-a pita: “Jesi li uzeo booster?”
Nakon kraće pauze, Trump odgovara s “da”, a potom ga dio publike izvižda, vidi se na snimku koju je na Twitteru objavio O’Reillyjev No Spin News.

Nemojte, nemojte, nemojte, nemojte, nemojte – govori potom bivši predsjednik Amerike s namjerom da ih ušutka.
“U redu je. To je manja grupa tamo”, kaže i pokaže prema publici.

“Spasili smo desetinine miliona života”, “Sebi idete na ruku kad kažete “oh ta vakcina”

Iako je na koncem svog mandata i nakon njega stalno naglašavao o naporima svoje administracije kao jednom od razloga zašto se Amerikanci mogu vakcinisati protiv korone, Trump je rijetko govorio o svom vakcinisanju, a često druge odgovarao od istog.

U drugoj, nešto podužoj snimci, objavljenoj na O’Reillyjevoj stranici, Trump upozorava svoje fanove da “sebi idu na ruku” kada odbacuju vakcinu.

Pogledate, učinili smo nešto historijski, spasili smo desetine miliona života širom svijeta. Mi, zajedno, svi mi a ne ja – kaže Trump na snimci neposredno prije nego ga izviždaju.
Potom kaže da je “korona mogla poharati zemlju daleko gore nego sada” da vakcine nisu razvijene.

Preuzmite zasluge za to. To je sjajno. Ono što smo učinili je povijesno. Ne dopustite im da to oduzmu. Nemojte to sami sebi oduzimati – izjavio je Trump.
Idete sebi na ruku kad kažete oh, ta vakcina. Ako ga ne želite uzeti, ne biste trebali biti prisiljeni na to. Nema prisile. Ali uzmite zasluge jer smo spasili desetine miliona života. Preuzmite zasluge. Nemojte da vam to oduzmu.”
U septembru izjavio da vjerovatno neće uzeti booster dozu

Trump je koronu imao kad je bio predsjednik, a prvu dozu vakcine protiv korone primio je neposredni nakon što je napustio Bijelu kuću. CNN je mjesecima kasnije izvještavao da Trumpovo vakcinisanje nije zabilježio službeni fotograf ili bilo ko iz Bijele kuće.

Trump je u intervjuu za Wall Street Journal u septembru rekao da vjerovatno neće uzeti booster dozu.

U dobroj sam formi i vjerojatno neću uzeti booster dozu”, izjavio je tada WSJ-u.
Vidjet ću kasnije. Nisam protiv booster doze, ali ona vjerovatno nije za mene”, dodaje.

Nije prvi put da je izviždan kada je riječ o vakcini

Ovo nije prvi put da je Trump izviždan kad priča o vakcinama.

Potpuno vjerujem u vaše slobode. Vjerujem. Morate učiniti ono što morate učiniti. Ali preporučujem, vakcinišite se. I ja sam se vakcinisao. To je dobro. Vakcinišite se”, rekao je na jednom skupu u Alabami u augustu.
Dio publike i tada ga je izviždao na što je Trump kazao:

Ne, to je OK. U redu”, rekao je, očito se referirajući na dio vlastite publike kojem se nije svidio njegov stav o vakcinisanju, pa zaključio:
Imate slobodu izbora, ali dogodilo se da sam ja uzeo vakcinu. Ako ne bude radilo, bit ćete prvi koji ćete to znati, OK?” kazao je Trump tada. prensoi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh