Vijesti

Šef WHO-a pozvao na otkazivanje prazničnih okupljanja u cilju spašavanja života

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je kako će praznične svečanosti dovesti do povećanja broja slučajeva i preminulih i preopterećenosti zdravstvenih sistema te je pozvao ljude da odgode okupljanja.

Proslava Nove godine - Blogspot

Tedros je rekao da se omikron varijanta širi brže od delte i pozvao ljude da izbjegavaju proslave: “Bolje je otkazati događaj nego izgubiti živote”.

Podsjetimo da je ranije rečeno kako se novim sojem mogu zaraziti oni koji su bili vakcinisani, ali i oni koji su preboljeli koronavirus.

“Sada postoji konzistentan dokaz da se omikron znatno brže širi od delta soja. Sada je više vjerovatno da će oni koji su vakcinisani ili koji su preboljeli koronavirus ponovo biti zaraženi”, izjavio čelnik WHO-a.

Tedros je u zaključku dodao: “Ako želimo da pandemija završi naredne godine, moramo biti ujedinjeni”. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh