Vijesti

Na Izetbegovićev poziv prva reagovala Cvijanović i žestoko ga izvrijeđala

Predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović žestoko je napala lidera SDA Bakira Izetbegovića nakon njegovog poziva NATO-u i EUFOR-u da rasporedi trupe u državi, a posebno u Brčko Distriktu. Ocijenila je kako je Izetbegović nesposoban i nekapacitiran i da govori o lažnoj multietničnosti. Također je kazala kako prvi čovjek Stranke demokratske akcije ima “najpogubniju politiku” u regionu.

Željka Cvijanović - banjalukain

Lider Stranke demokratske akcije je nakon današnje sjednice stranke pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa njihovim mandatom pojačaju prisustvo u Bosni i Hercegovini, a posebno, kako kaže, u Brčko Distriktu.

Cvijanović je u reakciji za N1 upitala šta NATO treba raditi i da li će “disciplinovati Srbe”.

“Vidite li vi koje su to gluposti, na šta da reaguje NATO i EUFOR? Da disciplinuju Srbe? Da kažu Hrvatima da nemaju pravo na legitimno predstavljanja? Ovdje nema nikakvih vojnih intervencija. To su besmislene stvari. Izetbegović ima najpogubniju politiku ne sam u BiH nego u regiji. On je ozbilja remetilački faktor. Služi se svim i svačim da plasirajući razne teze privuče pažnju svijeta da ovdje postiji problem”, zaključila je entitetska predsjednica.

A ja vas pitam ko bi ovdje ratovao, nastavila je dalje Cvijanović.

“Izetbegović je nesposoban, nekapacitiran i govori o lažnoj multietničnosti, a mi govorim o konceptu prave multietničnosti. On govori da treba iskriviti Ustav, a mi se pozivamo na pravi Ustav. On kaže da nama ne treba dijalog. On priziva i spoljnje i unutrašnje faktore da se obraćunaju sa RS. On nije čovjek suživota, volila bih da se s njim može razgovarati”, dodala je ona.

Željka Cvijanović je na kraj usvoje reakcije zaključila kako oni koji najviše pričaju u vezi sa multietničnošću i zaštiti ustavnog poretka su oni koji najviše krše sve to.

“Situacija u Bosni i Hercegovini je bolesna i treba se liječiti pravim sredstvima – političkim razgovorom, a ne NATO-om”, jasna je predsjednica RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh