Vijesti

Jecaj za kraj bogate karijere: Aguero se zbog srčanih problema oprostio od nogometa

Slavni argentinski nogometaš Sergio Kun Aguero objavio je kraj bogate karijere koja je okončana na tužan način zbog srčanih problema.

Sergio Aguero - Screenshot

Aguero je u finišu prvog poluvremena utakmice protiv Alavesa 30. oktobra osjetio probleme s disanjem nakon čega mu je otkrivena srčana aritmija. U nekoliko navrata naglašavao je da će se vratiti, ali nije uspio.

Aguero je izašao na scenu zajedno s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom i nekoliko minuta je plakao. Suze su se prolamale i na tribinama gdje su bili prijatelji i saigrači Aguera.

“Ova konferencija je da bih rekao da sam odlučio završiti nogometnu karijeru. Odlučio sam da prekinem karijeru i ovo je vrlo težak moment za mene. Glavni razlog je moje zdravlje, jer mi se dogodio problem prije mjesec i po. Prije 10 dana odlučio sam to. Želim reći svima da sam učinio sve da nastavim karijeru, ali se nije moglo ništa učiniti. Ponosan sam na karijeru koju imam i sretan zbog toga”, rekao je Aguero pred očima uplakane publike.

Nakon obraćanja u kojem je jedva uspio poručiti ono zbog čega je došao, uslijedili su upečatljivi momenti iz karijere legendarnog napadača iz Argentine.
Naravno, u fokusu je bio trenutak kada je Manchester Cityju u 93. minuti posljednjeg kola Premier lige 2012. donio titulu prvaka Engleske ispred rivala Manchester Uniteda.

Osvojio je čak 18 velikih trofeja u seniorskoj karijeri među kojima je Copa America s Argentinom i čak pet trofeja prvaka Engleske. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh