Vijesti

Pet osoba poginulo u slavlju i pucnjavi navijača u Jemenu, među njima i dijete

Najmanje pet osoba je poginulo uključujući i jedno dijete, a više od stotinu je ranjeno tokom slavlja i pucanja rafala u zrak, nakon što je mlada jemenska reprezentacija u ponedjeljak osvojila nogometni kup Zapadne Azije nakon što je pobijedila Saudijsku Arabiju.

slavlje Jemen - Klix

Hiljade ljudi pucalo je u zrak iz svojih automata AK-47 kako bi proslavili pobjedu svog tima protiv Saudijske Arabije, a epilog svega je pet mrtvih i 124 ranjene osobe, objavilo je Ministarstvo zdravlja vlade pobunjenika Huta u utorak, protiv kojih Saudijska Arabija djeluje u Jemenu kao podrška međunarodno priznatoj izvršnoj vlasti.

Među stradalima je i četverogodišnja djevojčica, koju je pogodio zalutali metak.

Proslava je održana u gradovima na sjeveru i središtu zemlje pod vodstvom Huta, koji su preuzeli kontrolu nad velikim dijelovima Jemena krajem 2014. godine, što je dovelo do intervencije Saudijske Arabije na čelu vojne koalicije Sunitske zemlje protiv šitskih pobunjenika koje podržava Iran.
Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazale su kako su građani glavnog grada Sana’e s puškama izašli na ulice kako bi proslavili pobjedu U-16 reprezentacije koja je nakon pobjede boljim izvođenjem jedanaesteraca osvojila regionalni kup. prneosi “Klix“.

U Jemenu i drugim zemljama Bliskog istoka, uobičajeno je slaviti i obilježavati velike događaje pucnanjem u zrak, čak i vjenčanja ili sahrane, što u mnogim slučajevima završava povredama ili čak smrću od zalutalih metaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh