Vijesti

SPECIJALNI IZASLANIK ENGLESKE STUART PEACH DOŠAO NA SASTANAK SA ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA BIH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastalo večeras sa specijalnim izaslanikom premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuartom Peachom.

Predsjedništvo BiH Stuart Peach - Hayat

Na sastanak sa njim, koji je uslijedio nakon susreta sa predsjednikom Mađarske Aderom Janosem, došla su svatri člana Predsjedništva.

U neku ruku se očekivalo i da Milorad Dodik neće prisustvovati sastanku s obzirom na to da je u Parlamentu Velike Britanije prije nekoliko dana održana rasprava o stanju u BiH. Tom prilikom je poručeno da Dodika treba spriječiti u secesionističkim namjerama i porukama kojima negira genocid.

Inače, premijer Velike Britanije Boris Johnson je Peacha imenovao izaslanikom za Zapadni Balkan prije nepune dvije sedmice, nakon što je ranije ove godine odstupio s pozicije predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a.

Razlog zbog kojeg je imenovan i zbog čega je danas ovdje jeste osnaživanje demokratskih institucija i borba protiv kriminala, rečeno je to ranije iz Velike Britanije. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh