Vijesti

Mural Mladiću bio prekrečen nakratko, desničari obrisali farbu

Farba kojom su pripadnici komunalne milicije prekrečili mural ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu odmah su uklonile desničarske grupe koje su jutros došle u Njegoševu ulicu, nakon što je Gradska opština Vračar zvanično saopštila da je mural prekrečen.

mural Ratku Mladiću - Nova.rs

Kako su sinoć naveli korisnici društvenih mreža, mural je okrečila komunalna milicija, ali su se već jutros pojavili mladići koji uklanjaju farbu.

Kako javlja reporter Nova.rs s terena, trojica mladića trenutno skidaju bijelu farbu s murala Ratka Mladića koji je jutros prekrečen. Oni spužvama skidaju kreč, a donijeli su i stolice.

Na okolnu banderu i ogradu terase okačene su srpske zastave.

Za sada nema nikakvog prisustva uniformisane ili policije u civilu. Ekipa Komunalne milicije je prošla pored murala, ali nije htjela da reaguje. Jedan prolaznik verbalno je napao i vrijeđao prisutne novinarske ekipe, a zatim se udaljio.

Nova.rs danima je pisala o ideološkom „ratu“ koji se vodio u Njegoševoj ulici, a po svemu sudeći, on se i danas nastavlja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh