Vijesti

Inspekcija ušla u privatnu polikliniku gdje je operisana djevojčica iz Kaknja

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo jutros je ušla u prostorije ordinacije dr. Jasmine Halimić u privatnoj poliklinici “Bejtović”, a u vezi sa slučajem djevojčice iz Kaknja koja je završila u komi nakon operacije očnog kapka.

poliklinika Bejtović - N1

Doktor Benjamin Bejtović je jučer kazao kako je on iznajmio prostor za operaciju, ali da je operacija rađena u privatnoj ordinaciji “Halimić” s obzirom na to da su u njihovim prostorijama dvije ordinacije.

Kazao je i da su dr. Jasmina Halimić i dr. Nina Jovanović operisali djevojčicu iz Kaknja koja je završila u komi, a anesteziolog je bio dr.Suad Rožajac.

Na pitanje šta se dogodilo tokom operacije djevočice, kćerke Murisa i Amire Gadžur iz Kaknja, Bejtović nije znao jer tada nije bio prisutan.

“Ja sam došao na kraju kada je i Hitna pomoć stigla. Tužilac je bio na mjestu događaja zajedno sa krim tehnikom i izuzeo sve što je potrebno. Bilo je njih devetero. Na zahtjev doktora Suada Rožajca, izuzeli su sve, čak i smeće koje je bilo. Zna se šta se u takvim slučajevima radi. Danas je došao i nalog za izuzimanje četverosatnog videonadzora, to sve ide tim tokom. Tužilac je čekao i anesteziologa i operatera da daju izjavu”, pojasnio je Bejtović.

O ovom slučaju glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić je rekla da policijski službenici MUP-a KS, a pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh