Vijesti

Veliki priliv nevakcinisanih pacijenata u UKC RS-a

U Urgentnom centru i u prijemnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti od početka novembra pregledano je više od 1.000 pacijenata, što zabrinjava sve ljekare i medicinsko osoblje

Tokom protekla 24 časa u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) hospitalizovano je sedam pacijenata mlađe i srednje životne dobi i svi su nevakcinisani, saopšteno je iz UKC-a RS-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Na današnji dan ukupno su u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane hospitalizovana 42 životno ugrožena pacijenta, što u ovom talasu predstavlja najveći broj kritično oboljelih”, navodi se u saopštenju.

Iz ove zdravstvene ustanove naglašavaju da je povećan priliv pacijenata u Urgentnom centru i u prijemnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti gdje od početka novembra pregledano više od 1.000 pacijenata, što zabrinjava sve ljekare i medicinsko osoblje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh