Vijesti

Ambasada SAD: Imate našu garanciju za Dejtonski mirovni sporazum

Razgovor o povlačenju iz institucija na državnom nivou stvara regulatornu i pravnu nesigurnost koja će oštetiti RS, istakli su

Ambasada SAD - Twitter

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar), danas je održao sastanke sa članovima Predsjedništva BiH, kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamerntarne skupštine BiH.

Povodom toga, oglasila se i Ambasada SAD u Sarajevu.

– Zamjenik pomoćnika sekretara Eskobar (Escobar) podsjetio je članove Predsjedništva BiH i predstavnike parlamenata BiH i FBiH o potrebi uvjeravanja građana u opredijeljenost za mir i napredak BiH kao jedne suverene države. Dijalog i rad kroz institucije na vladavini prava, izbornim i ekonomskim reformama izgradit će funkcionalniju BiH u kojoj oba entiteta i Brčko Distrikt napreduju, a vlast na svim nivoima je sposobna za izvršavanje obaveza i evropsku perspektivu.

Svi u BiH imaju garanciju SAD-a za Dejtonski mirovni sporazum i snažnu podršku za borbu protiv zajedničkog neprijatelja korupcije i izgradnju, korak po korak, međusobnog povjerenja i većeg prosperiteta. Zapadni Balkan ima veliki ekonomski potencijal koji se najbolje otvara kroz regionalnu ekonomsku saradnju i ispunjavanje evropskih standarda. Razgovor o povlačenju iz institucija na državnom nivou stvara regulatornu i pravnu nesigurnost koja će oštetiti RS i potkopati ekonomske izglede BiH i regiona. Svima je u interesu da se vrate za sto – istakli su. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh