Vijesti

Alarmantno stanje na Ilidži, voda došla do zgrada: Butmir poplavljen

Obilne padavine protekle noći u Sarajevu donijele su velike probleme građanima brojnih naselja. Sarajevske ulice su haosu, voda je na sve strane, što otežava saobraćaj, a pješacima stvara ogromne probleme.

poplave Sarajevo,

Kako javlja reporter portala Radiosarajeva na području Ilidže je katastrofa. Kako je vidljivo na fotografijama, Željeznici malo treba da se izlije.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za obilne padavine, olujan vjetar kao i pojavu klizišta. U BiH potpuni haos: Ogromne padavine nose puteve, vjetar čupao sve pred sobom
Područje za koje se izdaje upozorenje je Hercegovina kao i jugozapadna i centralna područja Bosne, očekuju se intenzivne padavine i olujan vjetar.

“Očekivana količina padavina u Hercegovini, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne od 60 do 100 litara po kvadratu. Olujan vjetar od 80 kilometara na sat. Vjetar će do kraja dana postupno slabiti”, navedeno je na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh