Vijesti

Supruga zvijezde PSG-a bijesna zbog pitanja o nošenju burke: Zovem se Hiba i zato me to pitate

Hiba Abouk, supruga zvijezde PSG-a Achrafa Hakimija, burno je reagovala nakon što je u intervju za španski El Mundo dobila pitanje šta misli o nošenju burki.

Hiba Abouk, - klix

Nije prvi put da Hiba dobija slično pitanje, ali očito je supruga igrača PSG-a umorna od odgovora na pitanje koje se nje ne tiče i zbog toga je španska glumica libijskog porijekla optužila novinara za rasizam.

“To me pitate me jer ste rasista. Svako ima svoje probleme, ja se ne miješam tamo gdje nisam potrebna. Kakve veze ja imam s tim? Zašto me moraš pitati za burku? Zato što se zovem Hiba Abouk? Ne pitate Claru Lago, nego mene. I ja sam Španjolka poput nje. Uvijek je tako. To je rasizam, jer to pitanje ne biste postavili drugoj glumici, sigurno. Mene pitate jer imam ime arapskog porijekla”, kazala je Hakimijeva supruga.

Podsjetimo, marokanski nogometaš Achraf Hakimi ovog ljeta je prešao iz Intera u PSG za 71 milion eura. prneosi “Klix“.

Hakimi i Abouk u braku su dobili sina 2020. godine i dali su mu ime Amine, a Marokanac važi za veoma pobožnog nogometaša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh