Vijesti

Predstavnički dom: Počela rasprava o inicijativi za smjenu ministra odbrane BiH

Zastupnici SNSD-a i Srpskog kluba ušli su u salu gdje se održava sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Zastupnici SNSD-a i Srpskog kluba ušli su u salu gdje se održava sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Zastupnici iz bosanskohercegovačkog entiteta RS nisu htjeli ući na početak sjednice, kako su pojasnili, sve do momenta kada je otpočela rasprava o tački 3. dnevnog reda koja se odnosi na inicijativu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

U obrazloženju inicijative za smjenu ministra odbrane BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija istakao je kako njegova odluka o smjeni ministra Sifeta Podžića nije temeljena na političkoj osnovi.

“Ministar odbrane BiH je suprotno svojim ovlašćenjima donio odluku o tome da se ne održi zajednička vojna vježba Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije čime je narušen odnos dvije zemlje. Odluka nije kreirana u kabinetu ministra odbrane i razlozi za otkazivanja vojne vježbe nisu oni koji su navedeni u javnosti nego imaju sasvim druge konotacije. Ministar je time prekršio odredbe Zakona o odbrani BiH”, rekao je Tegeltija.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić nije želio da iskoristi svoje pravo da da odgovor na inicijativu o njegovoj smjeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh