Vijesti

Šehović nakon vožnje od 19 sati osvojio zlatnu medalju i pehar za BiH na SP u Poljskoj

Sejfo Šehović, bosanskohercegovački takmičar u sportovima snage, osvojio je zlatnu medalju i pehar na GPC Svjetskom prvenstvu u powerliftingu u Poljskoj.

Sejfo Šehović, bosanskohercegovački takmičar u sportovima snage, osvojio je zlatnu medalju i pehar na GPC Svjetskom prvenstvu u powerliftingu u Poljskoj.

Šehović je u disciplini deadlift sa svojih 72 kg podigao 250 kg, a time je oborio rekord u ovoj federaciji.

“Časno sam predstavljao svoju domovinu, najbolju Bosnu i Hercegovinu. Prvo mjesto sam osvojio kao apsolutno prvi i osvojio pehar”, rekao je Šehović.

Bh. takmičar u sportovima snage u Poljsku je otputovao privatnim automobilom i od vlastitih sredstava, a ovaj veliku uspjeh napravio je nakon vožnje od 19 sati.

“I pored napornog puta, tačnije vožnje od 19 sati svojim automobilom i od svojih sredstava, opet sam uspio osvojiti prvo mjesto i postati prvak svijeta u GPC”, istakao je Šehović.

Svjetsko prvenstvo u Poljskoj je trajalo od 18. do 24. oktobra, a Šehović se danas vraća u domovinu. Podsjetimo, na dosadašnjim brojnim takmičenjima osvojio je 85 zlatnih medalja i 47 pehara, a vlasnik je brojnih rekorda, prenosi scsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh