Vijesti

Haos u Skupštini Kantona Sarajevo: Mekić i Zahiragić na rubu fizičkog obračuna

Zahiragić je, prema riječima drugih zastupnika, provocirao zastupnike NIP-a, nazivajući ih kriminalcima koji su napustili SDA

Zahiragic i Mekic - Avaz

Tokom današnje sjednice, u hodnicima Skupštine Kantona Sarajevo danas je došlo do žestokog okršaja između Amela Mekića (NIP) i Harisa Zahiragića (SDA). Burna svađa zamalo je završila fizičkim obračunom koji su spriječili prisutni zastupnici, prenosi Avaz.

Zahiragić je, prema riječima drugih zastupnika, provocirao zastupnike NIP-a, nazivajući ih kriminalcima koji su napustili SDA. Na to je burno reagirao zastupnik Mekić koji mu je odgovorio: “Bježi odavde majmune”.

To je Zahiragića povrijedilo pa je još burnije reagirao, a kako nam je rečeno svađe i psovke čule su se čak i u sali, gdje se održava Skupština.

Pomenuti portal je kontaktirao Mekića, koji je kazao kako ipak nije došlo do fizičkog obračuna.

Zahiragić je kasnije u Skupštini izjavio da mu je Mekić psovao majku i prijetio da će ga udariti pesnicom te je najavio prijavu, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh