Vijesti

Sarajevo: U COVID odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji 79 pacijenata

Na respiratoru – invazivnoj ventilaciji su dva pacijenta, a jedan je na respiratoru – neinvazivnoj ventilaciji, dok ih je šest na visokom protoku kiseonika

U protekla 24 sata u sarajevsku Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na hospitalizaciju je primljeno ukupno 55 pacijenata, od kojih je u COVID odjel smješteno sedam, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Iz bolnice je otpušten 51 pacijent, a iz COVID odjela jučer nije bilo otpusta. Od ukupno 79 pacijenata, koliko ih je jutros na hospitalizaciji u COVID odjelu, devet je na intenzivnoj njezi”, saopćeno je iz Opće bolnice.

Dodaju da su na respiratoru – invazivnoj ventilaciji dva pacijenta, a jedan je na respiratoru – neinvazivnoj ventilaciji, dok ih je šest na visokom protoku kiseonika.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je bilo 1.266 pregleda, urađene su 24 operacije, tri poroda, a pruženo je ukupno 6.356 zdravstvenih usluga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh