Vijesti

NOVI DETALJI TRAGEDIJE: DJEVOJČICE NIJE UBILA STRUJA IZ BOJLERA

Dosadašnja istraga pokazala je da su sestrice M. V. (7) u M. V. (5) iz Obrenovca stradale od strujnog udara, ali da nesreću nije izazvao bojler.

djevojčice tragedija - Hayat

Da podsjetimo, djevojčice su nastradale u kupatilu tokom igre, dok je u drugoj sobi spavala njihova najmlađa sestra (3). Majka djevojčica, Marija V, za vrijeme nesreće bila je na poslu u jednoj fabrici, a kćerkice je, kako sama kaže, po drugi put u životu ostavila same kod kuće.

Istragu je preuzelo Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu koje je naložilo brojna vještačenja u ovom slučaju. Za sada je nedvosmisleno utvrđeno da dječicu jeste ubio strujni udar, ali da je bojler, koji se pominjao kao eventualni razlog, zapravo bio ispravan – kaže izvor Kurira i dodaje da su policija i vještaci dva dana uzimali tragove u stanu u kome su živjele majka i kćerke:

Još nisu utvrđene sve okolnosti nesreće, ali se očekuje da se uskoro sazna šta je tačno izazvalo strujni udar.
Podsjetimo, kum djevojčica, Aleksandar, koji ih je i pronašao mrtve, za Kurir je rekao da sumnja da je djecu ubila struja iz veš-mašine. prenosi “Hayat“.
Bojler sam im kupio prije godinu dana, kad su se uselile, ali je veš mašina stara, a loše su i instalacije. Možda ih je udarila struja dok su se prskale tušem – rekao je kum.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh