Vijesti

Dodik ponovo prijeti: Tužit ćemo sudije Ustavnog suda BiH za kršenje Ustava

Ustavni sud BiH se ponašta neustavno. Naš prijedlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Daytonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor Republike Srpske

Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će SNSD predložiti održavanje posebne sjednice NSRS-a zbog odluka Ustavnog suda BiH iz proteklog perioda. On je rekao kako će dati prijedlog da se protiv svakog sudije podnese prijava zbog kršenja Ustava BiH.

Dodik je ustvrdio da se Ustavni sud BiH ponaša avanturistički, neustavno, te da smatra da NSRS treba povuči date saglasnosti, što će i predložiti SNSD.

– Ustavni sud BiH se ponašta neustavno. Naš prijedlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Daytonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor Republike Srpske – istakao je Dodik,piše Oslobodjenje

Nije rekao kada planiraju zakazati sjednicu, ali je naveo da bi to trebalo da se desi u naredne tri sedmice. Dodao je kako će rad u zajedničkim institucijama ostati nepromijenjen, tj. da će se nastaviti ponašati u skladu sa odlukama NSRS.

S druge strane, Dodik je još jednom iskoristio priliku da se osvrne na poziciju visokog predstavnika Christiana Schmidta istakavši da odnos prema njemu ostaje isti.

– On ne postoji. Svaka njegova odluka za nas je ništavna, i niko sa njim neće razgovorati. Može da radi šta hoće, ali njegove odluke nemaju nikakvu snagu. Ostalo je još malo borbe da ga diskvalifikujemo u cijelosti i to ćemo i uraditi -istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, aktivnosti u vezi sa sjednicom korodinisaće sa koalicionim partnerima i drugim poliitičkim partijama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh