Vijesti

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH: Prisutno 29 zastupnika, bojkot iz RS

Ovo je vrhunac političke krize u BiH, rekao je Helez

avaz

Počela je 23. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, iako su pojedini zastupnici koji dolaze iz RS ranije najavili svoj nedolazak. U sali je prisutno 29 zastupnika što je dovoljno za održavanje ove sjednice.

Ranije danas na sjednici Komisije za vanjske poslove također nisu prisustvovali ovi zastupnici, ali su odluke usvojene jednoglasno.

Na današnjoj sjednici bit će razmatran Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, dostavio je Predstavničkom domu obavijest da ne može prisustvovati današnjoj sjednici.

Zbog najave nedolaska poslanika iz RS-a bila je otkazana i sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta koja je trebala biti održana krajem jula.

Zukan Helez, zastupnik SDP-a, kazao je da se mora naći rješenje s obzirom da nema zastupnika iz RS.Mi možemo nešto pokušati da radimo, ali nisam siguran da smo mi u Parlamentu krivi za ovu situaciju, ali ne možemo reći da nismo odgovorni. Moramo poštivati Poslovnik i Ustav i dok je takav mora se poštivati. Ovo je vrhunac političke krize u BiH – rekao je Helez,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh