Vijesti

Doktori iz Opće bolnice poslali veliko upozorenje: “U četvrtom valu…”

U Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u protekla 24 sata pregledana je 51 novodijagnosticirana covid-pozitivna osoba, a njih 6 je primljeno na hospitalizaciju.

U Covid odjelu ove zdravstvene ustanove na bolničkom liječenju ukupno je 75 pacijenata, od kojih su 23 na intenzivnoj njezi, 5 pacijenata je na respiratoru-neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a 15 na visokom protoku kisika.

U četvrtom valu pandemije Covid-19, u odnosu na treći val je primjećeno da se brže razvija teža klinička slika kod oboljelih pacijenata kojima je potrebna kiseonička potpora.

Bilten / Puni se Opća bolnica u Sarajevu: Novi podaci kao upozorenje
Istovremeno, osoblje Covid tima Opće bolnice nastavlja sa kontinuiranom edukacijom, a na jutrošnjem sastanku mr.sci.med. dr. Aida Mujaković, specijalista pulmolog, je održala prezentaciju o temi: Inhalacioni Heparin u tretmanu covid pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je ukupno urađeno 1.392 pregleda i pruženo 6.412 zdravstvenih usluga, a u operacionim salama su urađene 24 operacije. Prethodnog dana u ovoj ustanovi rođene su četiri bebe,piše Radiosarajevo

Na bolničko liječenje ukupno je primljeno 58 pacijenata, a 41 je završio hospitalizaciju i otpušten je kući.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh