Vijesti

Na području Srebrenice ekshumirani posmrtni ostaci dvije žrtve proteklog rata

Prema informacijama Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, pretpostavlja se da se radi o žrtvama bošnjačke nacionalnosti, odnosno o bračnom paru iz Višegrada koji je nestao na tom području 1993. godine

U mjestu Sušica, mikrolokalitet Pogledalo, na području općine Srebrenica, danas su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije žrtve proteklog rata, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, pretpostavlja se da se radi o žrtvama bošnjačke nacionalnosti, odnosno o bračnom paru iz Višegrada koji je nestao na tom području 1993. godine.

Glasnogovornica Instituta Emza Fazlić saopćila je da je ekshumacija završena u kasnim popodnevnim satima s obzirom na to da se radilo o izuzetno nepristupačnom terenu.

Ekspertni tim za ekshumacije kojeg čine predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Tužilaštva BiH, MUP-a RS, ICMP-a i Komemorativnog centra iz Tuzle do same lokacije morao je pješačiti više od dva sata.

Ekshumacija je izvršena pod nadzorom Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh