Vijesti

Tužilaštvo BiH: Glavna tužiteljica se sastala sa majkom stradalog Davida Dragičevića

Suzana Radanović će danas dati svoj iskaz u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka-oštećene

Majka stradalog Davida Dragičevića, Suzana Radanović, boravila je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, gdje se sastala sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, kao i zamjenicom glavnog tužitelja Ozrenkom Nešković, koja sa svojim timom postupa u okviru predmeta stradanja Davida Dragičevića u mjesecu martu 2018. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Suzana Radanović, je upoznata sa provedenim aktivnostima Tužilaštva BiH, nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužiteljstva u Banjaluci i Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske.

S obzirom da je Sud Bosne i Hercegovine, koncem jula donio rješenje, kojim su odbili dati suglanost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepoduzimanju kaznenog gonjenja Radanović Suzane, navedena će tijekom današnjeg dana, dati svoj iskaz u Tužilaštvu BiH, u svojstvu svjedoka-oštećene u navedenom predmetu.

“U ovom predmetu Tužilaštvo BiH aktivno poduzima radnje dokazivanja u više segmenata, u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage stradanja Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud BiH, donio odluku utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na djelotvornu istragu”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da se intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, poduzima se više istražnih radnji, te će rezultati poduzetih aktivnosti, biti vidljivi u javnosti u narednom periodu.

David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh