Vijesti

Zatvorena baza u kojoj je potpisan Dayton, izvještaj o pucnjavi u objektu

Vazduhoplovna baza Wright-Patterson, nedaleko od grada Daytona u američkoj državi Ohio, bila je zatvorena na nekoliko sati zbog izvještaja o incidentu

policija , baza - tanjug, Dayton Daily News.

Naime, u toku je bila istraga o pucnjavi u objektu, a zvaničnici su u međuvremenu potvrdili da je situacija bezbijedna.

Vanredna situacija je više puta najavljivana preko razglasa u četvrtak uvečer u vojnoj bazi istočno od Daytona, nakon što je u 21:25 po lokalnom vremenu primljen izvještaj o pucnjavi u objektu, saopštila je portparolka baze, prenosi Reuters.

U naredna četiri sata, bezbjednosni službenici izvršili su dva pregleda Nacionalnog vazdušno-kosmičkog obavještajnog centra (NASIC), trospratnog objekta od 850.000 kvadratnih metara koji važi za primarni izvor analiza američkog Ministarstva odbrane za strane prijetnje iz vazduha i svemira, prenosi Tanjug.

Prema saopštenju portparola, nisu utvrđene povrede niti su pronađeni dokazi o upotrebi vatrenog oružja , pošto su dvije osobe prijavile da su čule pucnjeve u tom području, pa je u 01:40 po lokalnom vremenu vanredna situacija opozvana nakon potvrde da je sve bezbijedno. prneosi “N1“.

U saopštenju portparola baze se dodaje se da će više detalja biti saopšteno kada oni budu dostupni.

Podsjećanja radi, upravo u bazi Wright-Patterson u periodu od 1. do 21. novembra 1995. godine trajali su razgovori koji su prethodili potpisivanju opšteg okvirnog sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, poznatiji kao Dejtonski mirovni sporazum.

Glavni učesnici su bili tadašnji predsjednik Republike Srbije Slobodan Milošević, predsjednik Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović, predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman, predstavnici SAD-a Warren Christopher (državni sekretar SAD-a od 1993. do januara 1997), pregovarač Richard Holbrooke i general Wesley Clark.

Sporazum je zvanično potpisan 14. decembra te godine u Parizu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh