Vijesti

Velika noćna vojna parada u Sjevernoj Koreji, ali umjesto balističkih raketa ovog puta u fokusu su narančasta zaštitna hazmat odijela

Sjeverna Koreja proslavila je 73. godišnjicu osnutka velikom noćnom vojnom paradom koja je održana na prostoru glavnog grada Pjongjanga. Državna novinska agencija KCNA objavila je snimke i fotografije vojnika kako marširaju, neki od njih u zaštitnim narančastim hazmat odijelima. No, za vrijeme vojne parade nisu demonstrirane balističke rakete.

parada - Novi

Paradi je, dakako, nazočio sjevernokorejski predsjednik Kim Jong Un. U paradi su sudjelovali i pripadnici Crvene garde – riječ je o najvećoj civilnoj obrambenoj snazi u zemlji.

Postrojbe u hazmat odijelima očito su pak reference na napore u borbi protiv koronavirus epidemije koja je pogodila i Sjevernu Koreju iako je teško reći do koje mjere jer vlasti ne izlaze u javnost s takvim podacima.

Kim za vrijeme ove parade nije održao govor za razliku od prošle godine kada je nahvalio sjevernokorejske nuklearne kapacitete. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh