Vijesti

Skupština KS usvojila inicijativu za smjenu Sabine Sarajlije, glavne kantonalne tužiteljice

Nakon izvještaja o radu za 2020. godinu i potresnog obraćanja porodice Dženana Memića, zastupnici su glasali za upućivanje incijative za njenu smjenu

avaz

Na sjednici Skupštine KS usvojena je inicijativa koja će biti upućena VSTV-u, za smjenu glavne tužiteljice Tužilaštva KS Sabine Sarajlije.

Nakon izvještaja o radu za 2020. godinu i potresnog obraćanja porodice Dženana Memića, zastupnici su glasali za upućivanje incijative za njenu smjenu. “Za” je glasalo 18, protiv ništa, suzdržanih 7.

Kako je rekao predsjedavajući Elvedin Okerić, imamo veliki broj kukavica.

– Tražit ćemo svačiju odgovornost. Ne može se dozvoliti da jedna osoba protiv koje je podignuta optužnica u slučaju Dženan Memić u isto vrijeme u presudi suda se dokaže da je nezakonito činovana ili nagrađena, Ne možemo slijepo na to gledati. Neko je tom policajcu dao ocjenu odličan, unaprijedio ga. To su oni koji stalno u rukama drže digitron koji govori “ne isplati se” – naveo je Okerić.

Dodao je da se istinu i pravdu uvijek vrijedi boriti,piše Avaz

Na kraju je odbijen i izvještaj o radu Tužilaštva KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh