Vijesti

Od posljedica koronavirusa preminuo predsjedavajući OV Velika Kladuša Admil Mulalić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša i bivši načelnik Velike Kladuše Admil Mulalić preminuo je u 56. godini od posljedica koronavirusa.

Admil Mulalić - Avaz.ba

Mulalić je preminuo u subotu nakon komplikacija sa plućima nakon što je posljednje dvije sedmice bio hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, prenosi Radio Velika Kladuša.

Komemorativna sjednica održana je danas u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši. Od Mulalića oprostili su se porodica, prijatelji, kolege vijećnici, saradnici i njegovi sugrađani.

Admil Mulalić, rođen je 9. jula 1965. godine u Crvarevcu, općina Velika Kladuša. Do aprila 1992. godine bio je aktivno vojno lice JNA.

Član je predsjedništva Demokratske narodne zajednice (DNZ) BiH od njenog osnivanja, a bio je i aktuelni predsjednik stranke. U periodu od 1998. do 2004. godine obavljao je poslove portparola DNZ-a. prenosi “Klix“.

Na prvim poslijeratnim izborima u BiH, kao kandidat DNZ-a BiH, izabran je u Zastupnički dom parlamenta FBiH. Na lokalnim izborima održanim 2000. godine izabran je u Općinsko vijeće Općine Velika Kladuša, a na općim izborima 2002. godine u Skupštinu Unsko-sanskog kantona.

Svoj prvi mandat za načelnika Općine Velika Kladuša osvojio je na prvim neposrednim Lokalnim izborima 2004. godine, a na narednim Lokalnim izborima za načelnika osvojio je drugi mandat sa apsolutnom pobjedom više od 75 posto važećih glasova. Na posljednjim Lokalnim izborima izabran je za vijećnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh