Vijesti

Evakuirano više objekata zbog dojave o bombi pored zgrade Kongresa SAD-a

Policija je reagirala na dojavu o eksplozivnoj napravi u kamionu u blizini američkog Kongresa, prema podacima agencija za provođenje zakona, a dvije zgrade su evakuirane.

Policija - Ilustracija / Dnevnik.hr

Policija je poslala pregovarače da stupe u kontakt s muškarcem u kamionu koji prijeti, rekao je jedan od izvora, prenosi CNN.

Dvije zgrade Kongresne biblioteke – Jefferson i Madison – i zgrada Cannon Housea evakuirane su zbog sumnjivog vozila u blizini, prema upozorenjima koja su poslana zaposlenicima.

Capitolska policija SAD-a (USCP) na Twitteru je objavila da reagira na incident sa “sumnjivim vozilom” u blizini Kongresne biblioteke. prneosi “Klix“.

“Ovo je aktivna istraga prijetnje bombom”, napisao je USCP na Twitteru.

Osoblje u zgradama Cannon i Jefferson je putem elektronske pošte upozoreno da ostanu mirni i evakuiraju se. Zaposlenicima u zgradi Jefferson rečeno je da ne koriste izlaze na zapadnoj strani zgrade.

Senat i Zastupnički dom ne zasjedaju, a većina zastupnika trenutno nije u svojim uredima, naveo je CNN. Vrhovni sud također je evakuiran na preporuku Capitolske policije SAD-a, rekao je glasnogovornik suda, koji je zatvoren za javnost zbog Covid-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh