Vijesti

Pripadnici Helikopterskog servisa RS nastavljaju gasiti požar u Jablanici

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske nastavljaju danas operaciju gašenja požara u Jablanici, u rejonu Donja Jablanica, rekao je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

gašenje požara- Helikopterski servis RS

Kusturić je naveo da su pripadnici Helikopterskog servisa RS, na poziv Federalne uprave Civilne zaštite, juče u poslije podnevnim satima, sa dva helikoptera započeli operaciju gašenja požara na ovoj lokaciji.

“Požar koji je zahvatio crnogoričnu šumu je na nepristupačnom terenu u kanjonu što značajno otežava gašenje iz vazduha, jer su mogućnosti za manevar helikopterom veoma ograničene. Dodatni otežavajući faktori koji predstavljaju problem pri gašenju su visoka temperatura vazduha i jak južni/jugozapadni vjetar koji na ovako ispresjecanom terenu uz visoke temperature u rejonu požarišta stvara dodatnu turbulenciju”, pojasnio je Kusturić. prenosi “Novi“.

On je dodao da je do sada za potrebe izviđanja požara iz vazduha i gašenje izvršeno 25 letova uz utrošen nalet od četiri sata i 15 minuta, a na požarište je izbačeno 20 tona vode.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh