Vijesti

Zašto muškarce odbijaju žene koje pametuju?

Dame vole pokazati kako se razumiju u sve i svašta, ali muškarce ipak ne privlači toliko izražena inteligencija

Muškarac i žena u vezi - Webtribune.rs

ako žene sa stavom često pomisle kako je važno da pokažu svom partneru kako su pametne, najnovija istraživanja tvrde kako muškarce odbijaju dame koje pametuju i o svemu imaju svoje mišljenje, od politike, književnosti, mode pa sve do sporta.

Dame vole pokazati kako se razumiju u sve i svašta, ali muškarce ipak ne privlači toliko izražena inteligencija. Razlog se krije u činjenici da je muškarcima jednostavnije izaći na kraj sa ženom prosječnih sposobnosti, jer kada dame pokažu da mogu biti jače od njih, oni osjećaju da su im ego i muškost ugroženi.

Najnovije britansko istraživanje upravo je to i potvrdilo. Naime, muškarci ne vole kada žene pametuju, dok žene vole kada muškarci filozofiraju. Kako prenose strani mediji, na uzroku od 350 muškaraca, njih 60 posto je izjavilo kako radije izbjegavaju djevojke koje o svakoj temi imaju i ističu svoje mišljenje.

Anketirani muškarci izjavili su da pametovanje žene čini manje privlačnima i ukida svaku tajnovitost i romantiku. S druge strane, od 350 žena čak njih 65 posto je izjavilo kako im se više sviđaju i radije bi bile u vezi sa obrazovanim i informisanim muškarcem koji voli pričati o svemu. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh