Vijesti

Slovenska Vlada objavila: Nema više slobodnog tranzita kroz Sloveniju

Slovenska Vlada objavila je da od 23. augusta i putnici u tranzitu za ulazak u zemlju trebati pokazati dokaz da su vakcinisani protiv COVID-19, da su bolest preboljeli ili negativan test.

Slovenija - Fokus

“Od 23. augusta tranzit kroz Sloveniju više neće biti moguć bez ispunjavanja PCT uslova”, objavila je Vlada u saopćenju nakon dopisne sjednice u petak navečer, prenosi Hina.

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojem ne moraju na granici dokazivati svoj COVID status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije. prenosi “Novi“.

Obavezno nošenje zaštitnih maski

Izuzeće od PCT uslova za ulazak u Sloveniju i dalje vrijedi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prevozu.

Uz to je novom odlukom Vlade ponovo propisano obavezno nošenje zaštitnih maski za posjetioce javnih i kulturnih priredbi u zatvorenom, dok nošenje maski postaje obavezno i za okupljanja na otvorenom ako je na njima prisutno više od 100 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh