Vijesti

Banjalučani pozvani da civilnoj zaštiti prijave štetu od današnjeg nevremena na stambenim objektima

Banjaluku je jutros pogodilo olujno nevrijeme, a najviše štete pretrpjeli su mještani naselja Lazarevo i Kumsale

Grad Banjaluka formiraće Komisiju za procjenu štete, nastale usljed olujnog nevremena, koje je jutros zahvatilo grad na Vrbasu, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Babić kazao je da je pristigao veći broj prijava Banjalučana, kojima su tokom jutrošnje oluje oštećeni stambeni objekti.

“Pozivamo sve sugrađane koji su pretrpjeli štetu na stambenim objektima, da istu prijave civilnoj zaštiti. Po formiranju Komisija će izaći na teren kako bi se izvršila procjena štete”, izjavio je Babić.

Sve gradske službe intenzivno rade na otklanjanju posljedica olujnog nevremena koje je pričinilo materijalnu štetu na više gradskih lokacija.

Kako navode iz Gradske uprave Banjaluke oštećen je krov na OŠ “Stanko Rakita” u Vrbanji, na tvrđavi Kastel i više lokacija porušena su stabla, a najviše štete pretrpjeli su mještani naselja Lazarevo i Kumsale, kojima je olujno nevrijeme ugrozilo stambene objekte

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske Nataša Cvijanović posjetila je danas OŠ “Stanko Rakita” u naselju Vrbanja na kojoj je oštećen krov.

Zaposleni u ovoj školi preduzeli su sve neophodne aktivnosti da se prostorije škole u koje je prodrla voda, kao i didaktički materijal i oprema, očiste i privremeno zaštite u slučaju nove kiše.

Cvijanovićeva je istakla da u narednim danima očekuju procjenu štete nakon čega će ministarstvo pomoći da se sanira kako bi objekat bio uslovan za početak nove školske godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh