Vijesti

Klub Bošnjaka uložio veto na posljednje zakone izglasane u NSRS

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS donio je na današnjoj sjednici Odluku o pokretanju zaštite vitalnog nacionalnog interesa na zakone koje je usvojila Narodna skupština RS na posljednjoj sjednici.

vijesti

Vitalni nacionalni interes tiče se Zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH kao i Zakona o dopuni Krivičnog zakonika RS.

“Navedeni zakoni ići će na usaglašavanje Zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine, a ukoliko se ne postigne saglasnost, zakoni idu u Ustavni sud RS – saopštio je Klub Bošnjaka.

Narodna skupština RS usvojila je prije šest dana po hitnom postupku Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH, te Zakon o dopuni Krivičnog zakonika RS, kao i zaključak koji je usaglašen u ponedjeljak na zajedničkom sastanku svih parlamentarnih stranaka u RS,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh