Vijesti

Papa Franjo uputio poruku sudionicima Mladifesta u Međugorju

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima 32. Međunarodnog molitvenog festivala Mladifest u Međugorju koji je službeno započeo u nedjelju, a okupio više desetaka tisuća mladih sa svih strana svijeta.

papa Franjo - Twitter

Papa je mladim sudionicima u Međugorju poručio kako i njih Isus poziva neka idu za njim.

– Dopustite se osvojiti njegovim pogledom koji je pun ljubavi i koji nas oslobađa od zavodništva idola i od lažnog bogatstva koje obećava život, ali donosi smrt. Ne bojte se primiti Kristovu Riječ i prihvatiti njegov poziv – stoji, uz ostalo, u Papinoj poruci.

Pozvao je mlade da mole za njega te im poručio da i on moli za njih te ih blagoslivlja.

Program ovogodišnjeg, za razliku od prošlogodišnjeg, Mladifesta sastoji se od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

Kako je ranije najavljeno, misna slavlja na Mladifestu predvodit će kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup Tadeusz Wojda, biskup Guido Gallese i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh