Vijesti

Velik požar kod Trogira, komandir: Ovo je teško ludilo

Danas oko 11 sati izbio je požar na području Segeta Gornjeg, kod Trogira. Širi se brzo zbog jakog vjetra, a u gašenju učestvuju vatrogasci, tri kanadera i helikopter.

požar - Nezavisne

U gašenju požara angažovani su vatrogasci iz Trogira, Kaštela, Solina i Splita. Struju su, zbog blizine vatre dalekovodu, već isključili stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore.

Splitsko-dalmatinska policija javila je da je zbog gašenja požara na cesti DC 58 jedan kolnički trak zauzet vatrogasnim vozilima, dok se saobraćaj odvija drugom trakom uz regulaciju policijskih službenika.

Vatrogasni zapovjednik: Ovo je teško ludilo
Na terenu je 100 vatrogasaca s 30 vozila sa područja Segeta, Trogira, Kaštela, Splita, Solina, Sinja… Gase i dva kanadera, dva fire bossa, jedan helikopter.

“Požar se širi, nemamo ga pod kontrolom, radimo nadljudskim naporima da riješimo. Sve snage idu za Plano, teško ludilo je”, rekao je županijski vatrogasni komandir Ivan Kovačević, prenosi Dalmatinski portal.

“Došao je blizu ceste i dalekovoda”
“Požar je došao blizu ceste i dalekovoda, vrlo je dramatično i sve jače se širi”, kazao je čitalac portala Dalmacija danas, koji se našao na mjestu događaja.

Vatrogascima pomažu čak tri kanadera i helikopter. Požar se, javlja Dalmacija danas, nošen vjetrom brzo širi na brdovitom području.

Kako javljaju, plamenom zasad nisu ugrožene kuće, iako se zbog vjetra situacija na terenu može u trenutku promijeniti. prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh