Vijesti

Dječak od četiri godine sjeo za volan Bentleyja, teško povrijedio pješaka

Dječak u dobi od četiri godine uspio je u petak navečer u Monacu sjesti za volan luksuznog automobila svog oca, a potom je udario i teško ozlijedio pješaka, navela je u subotu monegaška policija.

bentley - pixabay

Belgijski državljanin koji živi u Monacu hospitaliziran je u Nici, dodao je isti izvor. Operiran je u noći i više nije životno ugrožen. prenosu “N1“.

Sve se zbilo ispred Hôtel de Paris u Monacu, gdje je boravio vlasnik limuzine Bentley i njegova obitelj koji su iz Armenije.

“Vozač je izašao iz automobila kako bi predao ključeve osobi koja parkira vozila i tada se dijete provuklo sa stražnjeg dijela za volan, pritisnulo je gas, auto je poskočio i udario pješaka koji je u tom trenutku izlazio iz hotela”, objasnio je policijski dužnosnik Monaca.

Cijela situacija vrlo je nejasna budući da je automobil krenuo dok su ključevi bili izvađeni, a vozač se ne sjeća je li ugasio motor.

Istraga treba utvrditi okolnosti nezgode.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh