Vijesti

Iz objekta Krajina metala u Bihaću izmještena 253 migranta

Migranti, u najvećem broju državljani Bangladeša i Afganistana, premješteni su u privremeni prihvatni centar Lipa

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine izvršila je kontrolu i izmještanje 253 migranta iz objekta Krajina metala u Bihaću u privremeni prihvatni centar Lipa, javlja Anadolu Agency (AA).

Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a Unsko-sanskog kantona, izvršili kontrolu pomenutog objekta u kojem su zatekli 253 migranta, u najvećem broju državljana Bangladeša i Afganistana.

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante iz napuštenog objekata izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje je u toku medicinski pregled, identifikacija i registracija istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra Lipa.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog kantona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh