Vijesti

Milanović danas u posjeti Mostaru, sastat će se sa predstavnicima HNS-a

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sastat će se danas, drugog dana posjete BiH, sa predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora.

Zoran Milanoviić - N1

Sastanak i radna večera predviđeni su u Veljacima kod Ljubuškog.

Prethodno će Milanović održati predavanje na Univerzitetu u Mostaru i sastati se sa mostarskim gradonačelnikom Marijom Kordićem.

Za danas je predviđen i susret sa gradonačelnikom Ljubuškog, saopćeno je ranije iz kabineta hrvatskog predsjednika.

Milanović će sutra obići Tomislavgrad i Livno, gdje će se sastati sa načelnicima ovih općina i kantonalnim premijerima, čime završava trodnevnu posjetu BiH.

Hrvatski predsjednik jučer je u Vitezu održao radni sastanak sa predstavnicima političkog, privrednog i kulturnog života iz centralnog dijela BiH.

On je po dolasku u Vitez rekao da do sada nije imao službenu posjetu Sarajevu i da je neće ni imati dok Hrvati u BiH ne dobiju pravo da biraju svog člana Predsjedništva BiH.

Milanoviću je ovo prva posjeta BiH u funkciji predsjednika Hrvatske, a uslijedila je na poziv Univerziteta u Mostaru. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh