Vijesti

Muriz Memić o podizanju optužnice: Neću stati dok i Dalida Burzić ne bude procesuirana

Ovo su, nakon pet i po godina borbe, prvi konkretni rezultati, kazao je Memić

Muriz Memić - N1

Istraga o istrazi u vezi sa stradanjem Dženana Memića je prilično odmakla. Danas je i zvanično podignuta optužnica protiv svih osoba koje su do sada uhapšene po nalogu Tužilaštva BiH, a to su Zijad i Alisa Mutap, Hasan Dupovac, Josip Barišić i Muamer Ožegović.

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić kaže kako vjeruje radu državnog pravosuđa.

– Nakon gotovo pet i po godina borbe dolaze prvi konkretni rezultati. Ovo pokazuje da smo od početka bili u pravu i govorili istinu. Vidimo ko su i osumnjičeni, Zijo Mutap, Alisa Mutap, Hasan Dupovac… To su sve ljudi za koje sam od početka tvrdio da su umiješani u ovo sve, kazao je Memić za Oslobođenje.

Prema nejgovim riječima, ovaoptužnica budi nadu da će se jednom saznati prava istina o stradanju njegovog sina i da će počinioce sustići ruka pravde.

– Od početka govorim da nikad neću stati i ovo budi nadu. Sada je svim građanima jasno da ovdje ipak počinje funkcionisati pravosuđe. Vjerujem u rad državnog tužilaštva i Suda BiH. Nakon farse sa Kantonalnim i Federalnim tužilaštvom očekujem da se u ovom mjesecu okonča i agonija na Vrhovnom sudu FBiH oko saobraćajne nesreće. Kroz ovo sve vidjećemo da je Alisa glumila amneziju. Dalida Burzić mora biti procesuirana. Ja nikada neću stati dok ona ne bude procesuirana, istakao je Memić,piše Oslobodjenje


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh