Vijesti

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u Istanbulu

Nastavak saradnje koju Grad Sarajevo njeguje sa najvećim i najrazvijenijim gradovima Republike Turske još jednom je potvrđena službenom posjetom gradonačelnice Benjamine Karić Istanbulu, pobratimskom gradu bh. prijestolnice već pune 24 godine, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva

Benjamina Karic, Turska - Twitter

Razmjena iskustava u oblasti kulture i mogućnosti organizacije manifestacije “Dani Sarajeva u Istanbulu”, zaštita kulturno-historijskog naslijeđa, hortikulturno uređenje grada, ali i infrastrukturni projekti kao što je kompleks Bijele tabije, bile su samo neke od tema bilateralnog susreta sa gradonačelnikom Ekremom İmamoğlu. prenosi “N1“.

“Imamo dobru saradnju, ali mislim da je vrijeme da nakon 10 godina uradimo projekte koje prethodne administracije Sarajeva i Istanbula nisu uspjele. Bijela tabija je upravo jedan od projekata na kojem ćemo intenzivirati našu saradnju”, kazala je gradonačelnica Sarajeva i izrazila zadovoljstvo pozitivnim povratnim reakcijama iz metropole kakva je istanbul, te iskoristila priliku i čelnika pozvala da posjeti bosanskohercegovačku prijestolnicu.

İmamoğlu je bio među prvim kolegama koji joj je čestitao imenovanje na funkciju i rado se odazvao pozivu da posjeti naš grad:

“Moja iskrena želja je da sve o čemu smo danas govorili, što prije i realizujemo. Formirat ćemo tim koji će raditi na koordinaciji zajedničkih projekata Istanbula i Sarajeva”, poručio je gradonačelnik, te Benjaminu Karić pozvao da u novembru mjesecu prisustvuje sastanku svih gradonačelnika balkanskih gradova.
Podsjetimo, osim sa Istanbulom, Grad Sarajevo ima uspostavljene odnose sa Bursom od 1979., Ankarom od 1994. i Konyom od 2007. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh