Vijesti

“Mađarska vizija budućnosti Evropske unije za nas je ozbiljan problem…”: Emotivna Angela Merkel nakon svađe sa Orbanom

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da mađarska vizija budućnosti Evropske unije predstavlja ozbiljan problem, jer se značajno razlikuje od vizija drugih članica.

Angela Merkel - Screenshot

„Svakako postoje vrlo duboko ukorenjene različite koncepcije i to vidimo kad posmatramo mađarske stavove o budućnosti Evropske unije“, rekla je Merkel novinarima nakon sastanka na vrhu u Briselu, obilježenog sporom Mađarske i drugih članica Unije.

„Prijedlozi Budimpešte za novopokrenutu Konferenciju o budućnosti Evrope, inicijativu koja bi trebalo da pruži nove ideje za reformu institucija Unije u narednom periodu, daleko su od onih koje bih ja dala“, rekla je nemačka kancelarka, prenijela je Hina.

Merkel je istakla da je veliki problem i najava mađarskog premijera Viktora Orbana da želi smanjivanje ovlaštenja Evropskog parlamenta.

„U tom pogledu imamo veoma ozbiljan problem“, kazala je Merkel nakon napete i emocionalne rasprave povodom novog zakona u Mađarskoj, koji više od pola Evropske unije smatra diskriminatorskim i u suprotnosti sa osnovnim evropskim vrijednostima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh