Vijesti

Djevojku napao krokodil dok se kupala, a hrabrost njene sestre bliznakinje zadivila je cijeli svijet

Nije marila za svoj život, samo je htjela da pomogne sestri.

Melisu (lijevo) spasla je sestra bliznakinja sigurne smrti - Facebook

Britansku čuvarku zoološkog vrta Melisu Lori (28) odvukao je krokodil pod vodu tokom noćnog kupanja u laguni Manialtepek u Meksiku, a spaslia ju je njena sestra bliznakinja Džordžija koja je takođe povrijeđena od napada životinje.

Obje devojke su zadobile ozbiljne povrede od ujeda krokodila i prebačene su u meksičku bolnicu.

Kada je Džordžija ugledala kako krokodil napada njenu sestru, odmah je pritrčala u pomoć i golim rukama udara aligatora u glavu dok se nije povukao.

Kada su nekako dospjele na obalu, Melisa je iskašljavala krv, a kasnije su je u bolnici ljekari doveli u stanje indukovane kome.

– Džordžija je začula vriske i odmah je uvidjela da sa njenom sestrom nešto nije u redu. Odmah je pohitala ka tom mjestu i vidjela krokodila koji napada Melisu. Nijednog trenutka nije oklijevala, niti je razmišljala o svom životu. Cilj joj je bio da samo spasi život svoje sestre, što je i uspjela – naveo je Šon Lori, otac djevojaka bliznakinja.

Džordžija inače ima višegodišnje ronilačko iskustvo, a nakon što je savladala krokodila, bez obzira na adrenalin, tačno je znala na koji način da izvuče sestru na obalu, koja je već bila polu onesviješćena.

Njihov otac je dodao da su sestre obožavale da putuju. Napustile su Veliku Britaniju u martu, a planirale su da se vrate u zemlju u novembru i da obiđu što je više moguće mjesta širom svijeta, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh