Vijesti

Mijatović u otvorenom pismu Inzku: Nametnite izmjene Izbornog zakona BiH, neka vam to bude posljednja odluka

Sa ove tri stvari gospodine Inzko vi bi zapravo riješili 80% problema u ovoj zemlji, jer bi građani konačno dobili vlast koju su birali- naveo je Mijatović

Vojin Mijatović - YouTube

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH uputio je molbu i otvoreno pismo Valentinu Incku, visokom predstavniku u BiH u kojem moli da Incko prije zvaničnog odlaska iz BiH nametne izmjene Izbornog zakona u BiH.

“Nakon 12 godina vašeg mandata u BiH želim vam se zahvaliti na vašem angažmanu i želim vam reći da ćete i nakon mandata imati prijatelje u BiH.

S obzirom da vaš mandat zvanično prestaje 01.08.2021. godine koristim priliku da vam uputim javnu molbu.

Svjesni ste svih problema sa kojima živimo u BIH, kao i činjenice da blokade koje su postale svakodnevnica u BiH nisu stvar Ustavnog uređenja BiH već zloupotrebe i uzurpacije pozicija od strane vladajućih u BiH.

Takođe smatram da ste svjesni da svi ti problemi dolaze zbog nedemokratskog i korumpiranog izbornog sistema u BiH, gdje vlast određuju brojači, a ne birači.

Upravo iz tog razloga vas molim da na samom odlasku pokažete da ste istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i da vaša posljednja odluka u ovom mandatu bude odluka o nametanju izmjena Izbornog zakona BiH!

Biće sasvim dovoljno da se tom odlukom definišu izmjene Izbornog zakona kojim bi uveli skeniranje glasačkih listića, video nadzor na biračkim mjestima i da mandata osvojen na izborima pripada stranci, te da osoba koja odluči da promjeni stranku nakon izbora mora vratiti mandat stranci!

Sa ove tri stvari gospodine Inzko vi bi zapravo riješili 80% problema u ovoj zemlji, jer bi građani konačno dobili vlast koju su birali.

Konačno bi dobili predstavnike građana koji bi onda bili i sposobni i spremni da riješe sve one probleme poput kriminala i korupcije, negiranja genocida, implementacije sudskih odluka, kao i svih drugih stvari koje su danas “kamen spoticanja” daljem razvoju naše zemlje.

Gospodine Inzko sa ove tri “male” stvari uradili bi veliku stvar za svakog čovjeka u BiH, ovo su tri stvari za koje bi glasao svaki čovjek u našoj zemlji bez obzira na nacionalnu pripadnost i političko opredjeljenje, za ovo su svi sem trenutno vladajućih.

Još jednom želim vam se zahvaliti, i javno Vas zamoliti da sa ove tri male stvari kao niko do sada pomognete Bosni i Hercegovini”, navodi Mijatović,prenosi Depo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh