Vijesti

U Sarajevu danas “Skup podrške palestinskom narodu”

U saopćenju iz Palestinske zajednice u BiH ranije je navedeno da se skup organizuje povodom nemilosrdne izrealske agresije na Pojas Gaze te napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali i Al-Qudsu (Jerusalem)

Na platou preko puta Vijećnice u Sarajevu danas će biti održan “Skup podrške palestinskom narodu”, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Palestinske zajednice u BiH ranije je navedeno da se skup organizuje povodom nemilosrdne izrealske agresije na Pojas Gaze te napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali i Al-Qudsu (Jerusalem).

Skup će biti održan na platou preko puta Vijećnice, s početkom u 11.00 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Osim Palestinske zajednice u BiH, u organizaciju skupa uključeni su i Udruženje Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport AKOS i Udruženje “Mladi muslimani”.

Iz Palestinske zajednice obavještavaju građane također da je Udruženje pokrenulo i humanitarni broj “090 292 006” putem kojeg građani BiH mogu donirati 3 KM za pomoć palestinskom narodu.

Novac je moguće donirati i direktno uplatom na žiro račun BBI Banke (141-311-53200039-07), primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu“.

Izrael i Hamas su uz posredstvo Egipta u četvrtak navečer dogovorili prekid vatre, čime su okončani višednevni izraelski napadi na Gazu. Tokom izraelskih napada u Gazi od 10. maja ubijeno je najmanje 248 osoba, među kojima je bilo 66 djece i 39 žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh