Vijesti

Testiranje efikasnosti vakcine Sputnik V protiv indijskog soja koronavirusa

Ruski Naučno-istraživački centar za mikrobiologiju i epidemiologiju “Gamaleja” planira da testira efikasnost vakcine Sputnjik V protiv soja koronavirusa koji se širi Indijom, izjavio je direktor Centra Aleksandar Gincburg.

Vakacina - Ilustracija / N1

On je agenciji Sputnjik rekao da je Centar dobio uzorak indijskog soja koronavirusa i da se rezultati testiranja efikasnosti Sputnjika V protiv ovog soja očekuju do kraja sljedeće sedmice.

“Jutros mi je rečeno da je institut dobio uzorak indijskog soja virusa korona. Sljedeće sedmice počinjemo testiranje koristeći serum vakcinisanih osoba. Rezultati bi trebali da budu dostupni do kraja sljedeće sedmice”, istakao je Gincburg.

Zamjenik ruskog premijera Tatjana Golikova izjavila je jučer da u Rusiji nema registrovanih slučajeva zaraze indijskim sojem koronavirusa,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh